Årets gang i haven

19. juli 2008
Siden sidste opdatering er der kommet masser af regn, så haven står frisk igen. Og plæneklipningen er blevet genoptaget. Er også i gang med hækklipningen - det er ikke den opgave, der er den sjoveste ved at have have... Sidste år havde jeg et pilotprojekt med at skubbe afklippet ind under hækken. Det er egentlig gået udmærket, og så slipper jeg for at samle sammen i masser af sække samtidig med, at afklippet lige så stille ligger og formulder og gøder hækken.

Jordbærhøsten er slut. Udbyttet var udmærket og smagen i top (Senga Sengana dyrker jeg). Agurken i drivhuset er også begyndt at give lidt udbytte. Og nye kartofler har jeg indtaget med nydelse flere gange, uhm! I dag høstede jeg så den første squash. Squashbedet er meget frodigt med supersunde tallerkensmækkere imellem squashplanterne. Dahlia-bedet er ved at spinge ud nu med bl.a. 'Arabian Night'. Der var noget luseangreb i gang, men de har fået med vandslangen.

Jeg har været i gang med at eksperimentere med forskellige krydderurtesalte, og det eksperiment er lykkedes fint. Bl.a. har jeg lavet en løvstikkesalt til kartoflerne. Det er lækkert med urterne. Jeg har altid en flaske vand med citromelisse stående i køleskabet. Årets hyldeblomstsaft er blevet meget vellykket (i modsætning til sidste år, hvor jeg ikke kunne opdrive økologiske citroner og brugte lime i stedet. Det kan ikke anbefales!). Næste projekt er olie og eddike med urter, hvidløg og måske lidt blomster til pynt.

Der har sænket sig en midt-på-sommeren-ro over havearbejdet. Nu står den på almindeligt vedligehold, vanding og høst. Stauderne blomstrer og indbyder til buketter. Frøindsamlingen er jeg så småt begyndt på, og der kommer senere frø til salg i butikken.

 

Juli 2008

Juni 2008

Maj 2008

April 2008

 

Stauderiget v/Lotte Hansen • Danmarksgade 11 • Randers

www.stauderiget.dk